Braadrollade (rund) 500 gram
Braadrollade van luxe vleesras dikbil koeien van eigen boerderij
Heerlijk gekruid en gemaakt van schoudervlees
Inhoud: 500 gram
RUNDVLEES VAN EIGEN BOERDERIJ "rechtstreeks van boer naar bord"
100% traceerbaar vlees. Bij ons geboren en met liefde verzorgd in de natuur.
De Dikbil koeien worden met gras, mais, bietenpulp en graan gevoerd.
Puur en eerlijk vlees, zonder toevoegingen
De Dikbil koe is geliefd vanwege de malsheid en pure volle smaak van het vlees
Het vlees is vacuüm verpakt en aansluitend diepgevroren. Het vlees wordt ambachtelijk gesneden en daardoor is het vermelde gewicht is een streefgewicht en kan licht afwijken.
Bereiding:
Ingrediënten:
- 1 braadrollade (ongeveer 1 kg), bijvoorbeeld van varkensvlees, rundvlees of een kiprollade
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 100 g bacon of spekjes
- 1 appel, geschild en in kleine blokjes
- 1 handvol rozijnen
- 2 eetlepels mosterd (bij voorkeur Dijon)
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel verse tijm (of 1 theelepel gedroogd)
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder (voor extra smaak)
- Peper en zout, naar smaak
- 1 glas witte wijn of bouillon (voor het braadvocht)
Voor de afwerking:
- Beetje boter
- Takjes verse tijm of rozemarijn
Bereidingswijze:
Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de spekjes of bacon krokant. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak even mee tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de appelblokjes en rozijnen toe en bak 2-3 minuten mee, zodat de appel licht karamelliseert en de rozijnen beginnen op te zwellen.Voeg de mosterd, honing en tijm toe en meng goed. Haal de pan van het vuur en zet even opzij.
- Bind de rollade stevig op met keukentouw, zodat de vulling goed op zijn plek blijft. Kruid de buitenkant van de rollade royaal met zout, peper en gerookt paprikapoeder.
- Verhit de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Leg de rollade voorzichtig in de pan en braad hem rondom goudbruin en krokant aan. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten.
- Zet de pan in de voorverwarmde oven op 180°C (boven- en onderwarmte). Braad de rollade ongeveer 60-75 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte van de rollade. Gebruik een vleesthermometer om te checken: de kerntemperatuur moet rond de 70°C liggen voor varkensvlees (of 75°C voor kip) voor een sappig resultaat.
- Smelt ondertussen een beetje boter in de pan waarin je de rollade hebt gebraden, voeg de takjes tijm of rozemarijn toe voor een extra geurige smaak.7 Haal de braadrollade uit de oven en laat deze 10 minuten rusten onder een stukje aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich goed verspreiden en het vlees mals blijft.
- Voeg nu het glas witte wijn (of bouillon) toe aan de pan. Dit zorgt voor extra smaak en vocht tijdens het braden.
- Vul de inkeping met het mengsel van spek, ui, appel en rozijnen. Zorg ervoor dat de vulling goed verdeeld is.
- Leg de braadrollade met de naad naar boven op een schoon werkblad. Snijd voorzichtig een diepe inkeping in de rollade, zodat je de vulling er goed in kunt stoppen.
- Snijd de braadrollade in plakken en serveer met de panjus en eventueel aardappelpuree, gekookte groenten en een frisse salade.