Tomahawk steak vanaf 1200 gram
Tomahawk Steak van luxe vleesras dikbil koeien van eigen boerderij
Inhoud: 1200 gram
Voor andere gewichten, ga naar gewichten
RUNDVLEES VAN EIGEN BOERDERIJ "rechtstreeks van boer naar bord"
100% traceerbaar vlees. Bij ons geboren en met liefde verzorgd in de natuur.
De Dikbil koeien worden met gras, mais, bietenpulp en graan gevoerd.
Puur en eerlijk vlees, zonder toevoegingen
De Dikbil koe is geliefd vanwege de malsheid en pure volle smaak van het vlees
Het vlees is vacuüm verpakt en aansluitend diepgevroren. Het vlees wordt ambachtelijk gesneden en daardoor is het vermelde gewicht is een streefgewicht en kan licht afwijken.
Wat is een Tomahawk Steak?
De tomahawk steak behoort tot één van de steaks die qua uitstraling veel indruk maakt. Het ziet er namelijk uit als een hakbijl. In zijn geheel weegt het ongeveer 1,3 kg. De tomahawk wordt ook wel cowboy steak genoemd. De tomahawk komt uit de dikke en fijne rib in het ribstuk. Dit bestaat uit een rack van zeven ribben. De botten zijn licht gebogen en 15 tot 20 cm lang. Op de botten zit weinig vlees, maar de steak zelf is minstens 4 cm dik. De tomahawk is voorzien van een mooie vetmarmering. Hoe meer vet, hoe malser en sappiger het vlees is.
bereiding tomahawk
Ingrediënten:
Tomahawk steak (ongeveer 1,5 kg)
Zout en peper
Olijfolie of boter
Optioneel: verse kruiden (zoals tijm of rozemarijn), knoflook
Haal de tomahawk steak minstens 30-60 minuten voor het koken uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
Dep het vlees droog met keukenpapier en smeer het lichtjes in met olijfolie. Bestrooi beide zijden royaal met zout en peper.
Maak de barbecue klaar voor direct grillen met een temperatuur van 225-250 °C.
Als je een pan gebruikt, verhit een zware gietijzeren pan op hoog vuur tot deze goed heet is.
Leg de tomahawk steak op het rooster of in de pan. Bak of gril de steak ongeveer 4-5 minuten aan elke kant tot er een mooie korst ontstaat.
Draai de steak een kwartslag om een mooi ruitpatroon te creëren.
Verplaats de steak naar een minder hete zone van de grill (of zet het vuur lager in de pan) en laat het langzaam garen tot de kerntemperatuur van ongeveer 52 °C (medium-rare) is bereikt. Dit kan 15-30 minuten duren, afhankelijk van de dikte van de steak.
Haal de tomahawk van de grill of uit de pan en laat deze 10-15 minuten rusten, losjes afgedekt met aluminiumfolie. Dit helpt de sappen zich te verspreiden.
Snijd het vlees langs het bot af om het bot te verwijderen. Snijd vervolgens het vlees in plakjes tegen de draad in voor de beste textuur.
Bestrooi de tomahawk met grof gemalen peper en zeezout voor extra smaak en serveer met bijgerechten naar keuze, zoals gegrilde groenten, aardappelpuree of een frisse salade.
Extra Tips:
Je kunt in de laatste minuten van het garen een klontje boter en verse kruiden in de pan of op de steak leggen voor extra smaak.
Een vleesthermometer is handig om de kerntemperatuur perfect te meten.
Geniet van je heerlijke tomahawk steak!
Klanten kochten ook
- Bavette vanaf 600 gram
Bavette van luxe vleesras dikbil koeien van eigen boerderij
Inhoud: ca 1000 gram totaal
Voor andere gewichten ga naar 'gewichten'
RUNDVLEES VAN EIGEN BOERDERIJ "rechtstreeks van boer naar bord"
100% traceerbaar vlees. Bij ons…€ 28,50 - Picanha
Picanha van luxe vleesras dikbil koeien van eigen boerderij
Inhoud: 1000 gram
Voor andere gewichten, ga naar gewichten
RUNDVLEES VAN EIGEN BOERDERIJ "rechtstreeks van boer naar bord"
100% traceerbaar vlees. Bij ons geboren en met…€ 36,50 - T-bone vanaf 800 gram
T-Bone van luxe vleesras dikbil koeien van eigen boerderij
Een combinatie van haasbiefstuk en entrecote met een bot in het middenInhoud: 1000 gram
Voor andere gewichten, ga naar gewichtenRUNDVLEES VAN EIGEN BOERDERIJ "rechtstreeks…€ 39,25