Diamanthaas
Diamanthaas van luxe vleesras dikbil koeien van eigen boerderij
Dit product gaat op bestelling. Stuur een mailtje naar info@deruijtervlees.nl en u krijgt van ons een berichtje zodra er een diamanthaas beschikbaar is.
Inhoud: tussen de 350-500 gram per stuk
RUNDVLEES VAN EIGEN BOERDERIJ "rechtstreeks van boer naar bord"
100% traceerbaar vlees. Bij ons geboren en met liefde verzorgd in de natuur.
De Dikbil koeien worden met gras, mais, bietenpulp en graan gevoerd.
Puur en eerlijk vlees, zonder toevoegingen
De Dikbil koe is geliefd vanwege de malsheid en pure volle smaak van het vlees
Het vlees is vacuüm verpakt en aansluitend diepgevroren. Het vlees wordt ambachtelijk gesneden en daardoor is het vermelde gewicht is een streefgewicht en kan licht afwijken.
Wat is een Diamanthaas?
Diamanthaas is een smakelijk mals stuk vlees uit de voorvoet van het rund. De diamanthaas bevat weinig bindweefsel, waardoor deze heel zacht van structuur is.
Het is langwerpig en weegt meestal tussen de 350 en de 500 gram.
De diamanthaas kan op verschillende manieren bereidt worden. Je kunt het braden in de pan, garen in de oven of heerlijk grillen op de BBQ. Je kunt het puur eten met alleen een beetje peper en zout, om de echte vleessmaak te proeven. Maar je kunt het ook van tevoren in de marinade of dry-rub zetten, voor een unieke smaakbeleving.
Bereidingswijze:
Haal de diamanthaas een uur voor de bereiding uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
- Maak de barbecue gereed. Voor de barbecue geldt dat we werken met twee warmtezones. We gaan de diamanthaas eerst op de hete zone (250 ℃) grillen. Vervolgens garen we het vlees op het minder hete deel (120 ℃) tot een kerntemperatuur van 52 ℃.
- Dep het vlees vlak voor je het gaat bereiden droog met keukenpapier. Bestrooi beide kanten van het vlees met zout en peper.
- Leg het vlees op de hete zone en gril beide kanten twee minuten. Voor een mooi ruitpatroon draai je het vlees na een minuut een kwartslag.
- Leg het vlees vervolgens op de minder hete zone en gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 52 ℃ is bereikt.
- Haal diamanthaas van de barbecue en laat het losjes afgedekt onder aluminiumfolie 5 minuten rusten. Hierdoor kunnen de sappen zich goed in het vlees verdelen.
Eetsmakelijk
Klanten kochten ook
- Biefhaasje gemarineerd (1 st)
Biefhaasje van luxe vleesras dikbil koeien van eigen boerderij
Inhoud: 1 stuks en ca 120 gram totaal
RUNDVLEES VAN EIGEN BOERDERIJ "rechtstreeks van boer naar bord"
100% traceerbaar vlees. Bij ons geboren en met liefde verzorgd…€ 4,95 - Mager rundergehakt (pond)
Mager rundergehakt van luxe vleesras dikbil koeien van eigen boerderij
Inhoud: ca 500 gram totaal
RUNDVLEES VAN EIGEN BOERDERIJ "rechtstreeks van boer naar bord"
100% traceerbaar vlees. Bij ons geboren en met liefde verzorgd in…€ 7,25 - Tante Door kipfilet blokjes
Tante Door Kipfilet blokjes
Inhoud: ca 300 gram
TANTE DOOR KIP "Je bent zelf een lekker kippetje!"
Tante Door richt zich op een beter balans tussen dier, milieu en mens. Er wordt duidelijkheid geboden in de leefwijze en opgroei…€ 6,45