Cote de Boeuf
Cote de Boeuf van luxe vleesras dikbil koeien van eigen boerderij
Inhoud: 1000 gram
Voor andere gewichten, ga naar gewichten
RUNDVLEES VAN EIGEN BOERDERIJ "rechtstreeks van boer naar bord"
100% traceerbaar vlees. Bij ons geboren en met liefde verzorgd in de natuur.
De Dikbil koeien worden met gras, mais, bietenpulp en graan gevoerd.
Puur en eerlijk vlees, zonder toevoegingen
De Dikbil koe is geliefd vanwege de malsheid en pure volle smaak van het vlees
Het vlees is vacuüm verpakt en aansluitend diepgevroren. Het vlees wordt ambachtelijk gesneden en daardoor is het vermelde gewicht is een streefgewicht en kan licht afwijken.
Bereiding cote de boeuff:
Ingrediënten:
Côte de boeuf (ongeveer 1-1,5 kg)
Zout en peper
Olijfolie of boter
Optioneel: verse kruiden (zoals tijm of rozemarijn), knoflook
Haal de côte de boeuf een uur voor het koken uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi royaal met zout en peper.
Als je een pan gebruikt, gebruik dan een zware gietijzeren pan of een grillpan en verhit deze op hoog vuur. Zorg ervoor dat de pan goed heet is.
Als je een grill gebruikt, maak deze dan klaar voor direct grillen op hoge temperatuur.
Bestrijk de côte de boeuf licht met olijfolie of boter en leg het in de pan of op de grill.
Bak of gril de steak ongeveer 4-5 minuten aan elke kant, totdat er een mooie korst ontstaat. Draai het vlees een kwartslag om een mooi ruitpatroon te krijgen.
Verplaats de steak naar een minder hete zone op de grill of zet het vuur lager in de pan.
Laat de côte de boeuf verder garen tot de kerntemperatuur ongeveer 52 °C (medium-rare) is bereikt. Dit kan 10-15 minuten duren, afhankelijk van de dikte.
Haal de steak uit de pan of van de grill en laat deze 10-15 minuten rusten, losjes afgedekt met aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich goed verspreiden
Snijd de côte de boeuf tussen de botten af en trancheer het vlees tegen de draad in. Dit zorgt voor mooie, sappige plakjes.
Bestrooi met grof gemalen peper en zeezout en serveer met je favoriete bijgerechten, zoals gegrilde groenten, aardappelpuree of een frisse salade.
Extra Tips:
Voor extra smaak kun je in de laatste minuten van het garen een klontje boter en verse kruiden aan de pan of grill toevoegen.
Gebruik een vleesthermometer om de kerntemperatuur nauwkeurig te meten.
Geniet van je heerlijke côte de boeuf!
Klanten kochten ook
- Bavette vanaf 600 gram
Bavette van luxe vleesras dikbil koeien van eigen boerderij
Inhoud: ca 1000 gram totaal
Voor andere gewichten ga naar 'gewichten'
RUNDVLEES VAN EIGEN BOERDERIJ "rechtstreeks van boer naar bord"
100% traceerbaar vlees. Bij ons…€ 28,50 - Picanha
Picanha van luxe vleesras dikbil koeien van eigen boerderij
Inhoud: 1000 gram
Voor andere gewichten, ga naar gewichten
RUNDVLEES VAN EIGEN BOERDERIJ "rechtstreeks van boer naar bord"
100% traceerbaar vlees. Bij ons geboren en met…€ 36,50 - Tomahawk steak vanaf 1200 gram
Tomahawk Steak van luxe vleesras dikbil koeien van eigen boerderij
Inhoud: 1200 gram
Voor andere gewichten, ga naar gewichten
RUNDVLEES VAN EIGEN BOERDERIJ "rechtstreeks van boer naar bord"
100% traceerbaar vlees. Bij ons geboren…€ 39,25 - Diamanthaas
Diamanthaas van luxe vleesras dikbil koeien van eigen boerderij
Dit product gaat op bestelling. Stuur een mailtje naar info@deruijtervlees.nl en u krijgt van ons een berichtje zodra er een diamanthaas beschikbaar is.
Inhoud:…