Kogel biefstuk (2 st)
Kogel biefstuk van luxe vleesras dikbil koeien van eigen boerderij
Inhoud: 2 stuks en ca 300 gram totaal
RUNDVLEES VAN EIGEN BOERDERIJ "rechtstreeks van boer naar bord"
100% traceerbaar vlees. Bij ons geboren en met liefde verzorgd in de natuur.
De Dikbil koeien worden met gras, mais, bietenpulp en graan gevoerd.
Puur en eerlijk vlees, zonder toevoegingen
De Dikbil koe is geliefd vanwege de malsheid en pure volle smaak van het vlees
Het vlees is vacuüm verpakt en aansluitend diepgevroren. Het vlees wordt ambachtelijk gesneden en daardoor is het vermelde gewicht is een streefgewicht en kan licht afwijken.
Bereiding van Kogelbiefstuk
Ingrediënten:
Kogelbiefstuk (ongeveer 200-250 gram per persoon)
Zout en peper
Boter of olie
Optioneel: verse kruiden (zoals tijm of rozemarijn), knoflook
Haal de kogelbiefstuk een halfuur voor het koken uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komt.
Dep het vlees droog met keukenpapier en smeer het vlak voor het bakken
Gebruik een zware koekenpan (bijvoorbeeld gietijzer) en verhit deze op hoog vuur tot deze goed heet is.
Leg de biefstuk in de pan en bak deze 2-3 minuten aan één kant tot deze mooi bruin is.
Draai de biefstuk een kwartslag om een mooi ruitpatroon te krijgen. Bak nog eens 2-3 minuten.
Zet het vuur lager of verplaats de biefstuk naar een minder hete zone in de pan (bijvoorbeeld een deel van de pan waar de warmte iets minder is).
Laat het vlees langzaam verder garen tot de kerntemperatuur van 52 °C is bereikt (voor medium-rare).
Haal de kogelbiefstuk uit de pan en laat het losjes afgedekt onder aluminiumfolie 5-10 minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich goed verspreiden.
Snijd de biefstuk tegen de draad in voor de beste textuur. Dit zorgt voor mooie, sappige plakjes.
Bestrooi de kogelbiefstuk met grof gemalen peper en zeezout voor extra smaak.
Extra Tips:
Voor extra smaak kun je tijdens het bakken een paar takjes verse kruiden (zoals tijm of rozemarijn) en een teentje knoflook in de pan toevoegen.
Een vleesthermometer is handig om de kerntemperatuur perfect te meten.
Serveer met je favoriete bijgerechten, zoals gebakken aardappelen of een frisse salade.
Geniet van je perfect gebakken kogelbiefstuk!
Klanten kochten ook
- Mager rundergehakt (pond)
Mager rundergehakt van luxe vleesras dikbil koeien van eigen boerderij
Inhoud: ca 500 gram totaal
RUNDVLEES VAN EIGEN BOERDERIJ "rechtstreeks van boer naar bord"
100% traceerbaar vlees. Bij ons geboren en met liefde verzorgd in…€ 7,25 -10%
Mager Tartaar (2 st)Mager tartaar van luxe vleesras dikbil koeien van eigen boerderij
Inhoud: 2 stuks en ca 200 gram totaal
RUNDVLEES VAN EIGEN BOERDERIJ "rechtstreeks van boer naar bord"
100% traceerbaar vlees. Bij ons geboren en met liefde…€ 3,80 € 3,40- Runderworst (2st)
Runderworst van luxe vleesras dikbil koeien van eigen boerderij
Dit product is gekruid
Inhoud: 2 stuks en ca 200 gram totaal
RUNDVLEES VAN EIGEN BOERDERIJ "rechtstreeks van boer naar bord"
100% traceerbaar vlees. Bij ons geboren…€ 3,60 - Tante Door kipdijen (4 st)
Tante Door Kipdijen 4 stuks
Inhoud: 4 stuks ca 500 gram totaal
TANTE DOOR KIP "Je bent zelf een lekker kippetje!"
Tante Door richt zich op een beter balans tussen dier, milieu en mens. Er wordt duidelijkheid geboden in de…€ 8,25